preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Tražilica

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 340786
Ovaj mjesec: 421
Ovaj tjedan: 76
Danas: 2
Elektrotehničar

Znanja se u ovom obrazovnom programu stječu u suvremeno opremljenim praktikumima i odlična su osnova za studiranje na bilo kojem tehničkom fakultetu, posebice na elektrotehničkom. Završetkom škole može se potražiti i posao na projektiranju, pripremi proizvodnje, održavanju i montiranju, kontroli i ispitivanju složenijih postrojenja u elektrotehničkoj struci.

 
Računalni tehničar za strojarstvo

Računalni tehničar za strojarstvo za uspješno obavljanje poslova mora dobro poznavati strojarsku struku i tijekom školovanja u Tehničkoj školi steći će i dodatna znanja koja se odnose na poznavanje i primjenu računala te poznavanje i primjenu numeričkih strojeva upravljanih računalom u strojarskoj struci, ali i princip rada numerički upravljanih strojeva u drugim strukama. Navedena znanja stječu se u vrhunski opremljenom Tehnološkom centru -  praktikumu za CNC tehnologije, praktikumu za CAD, automatizaciju i  robotiku s računalnom opremom.

 

Eksperimentalni program- strojarski računalni tehničar

Šumarski tehničar

Šumarski tehničar samostalno obavlja poslove na uzgajanju, zaštiti, uređivanju i iskorišćivanju šuma te slojevite poslove u organizaciji radilišta. Nastavni planovi i programi za ovo su zanimanje takvi da omogućuju učenicima da nakon završenog školovanja sve navedene poslove stručno i kvalitetno obavljaju, te napreduju do ustrojitelja i rukovoditelja radilišta, a oni, koji žele nastaviti školovanje, imat će odličnu osnovu za studij šumarstva ili neki drugi srodni studij.

 

 

Drvodjeljski tehničar dizajner

Ovaj obrazovni program predstavlja novost u programima područja obrade drva i što je još značajnije, stručna se znanja stječu na najsuvremenijoj opremi u Tehnološkom centru suvremenih tehnika iz područja obrade drva, jedinom takve vrste na području naše i još pet drugih županija. Drvodjeljski tehničar dizajner osposobljen je za izradu crteža namještaja i interijera rukom i računalom, izradu tehničko-tehnološke dokumentacije za pojedinačnu i serijsku proizvodnju, operativni rad na strojevima i uređajima, poslove vezane uz trgovinu drvnim proizvodima i dr. Naravno, moguć je i nastavak školovanja na nekom od studija.

 

Eksperimentalni program- drvodjeljski tehničar dizajner

Medicinska sestra/ tehničar opće njege

Osim općeobrazovnih predmeta, ovaj program pruža i stručna znanja za kvalitetno obavljanje poslova u okviru navedenog zanimanja kao što su zdravstvena njega (opća i specijalna-dječja, kirurška, zarazna, ginekološka, neurološka i dr.), medicinski i terapeutski zahvati, suradnja s liječnikom pri dijagnostičkim i terapijskim zahvatima, pružanje hitne pomoći u okviru svoje osposobljenosti i dr. Obrazovanje za ovaj program traje pet godina. Zadnje tri godine obrazovanja sadrže isključivo stručne predmete. Nakon završetka školovanja posao je moguće potražiti u svim tipovima bolnica, klinikama, domovima umirovljenika, dječjim jaslicama i vrtićima, lječilištima, zavodima, kućnoj njezi i dr. Naravno, moguć je i nastavak školovanja na visokoj zdravstvenoj školi ili odgovarajućem fakultetu.

 

preskoči na navigaciju