preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Rad sa strankama

RAD SA STRANKAMA

Zbog epidemiološke situacije stranke se mogu obratiti na telefon 033/725-777, mobitel  099 2326 102, odnosno e-mail: ured@ss-tehnicka-vt.skole.hr  . Ako je dolazak u školu nužan, potrebno ga je najaviti te se pri dolasku pridržavati epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maske) te se na glavnom ulazu škole javiti dežurnoj osobi. 

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 385961
Ovaj mjesec: 1400
Ovaj tjedan: 422
Danas: 31
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prevencija trgovanja ljudima
Autor: Melita Majurec, Tanja Kolar, 21. 10. 2015.


 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv trgovanja ljudima, u petak, 16. listopada 2015., sukladno programu preventivnih aktivnosti planiranih Godišnjim planom i programom rada škole u šk.g. 2015./2016.,  u vrijeme sata razrednoga odjela IV. razreda šumarski tehničar i drvodjeljski tehničar dizajner, policijski službenik za prevenciju PU virovitičko-podravske g. Dražen Huzjak, provodeći planirane aktivnosti iz projekta, održao je predavanje na temu „Prevencija trgovanja ljudima“.

Trgovanja ljudima, kao jednoga od najbeskrupuloznijih primjera kršenja ljudskih prava radi stvaranja ilegalnog profita, nije izuzeta niti jedna država na svijetu. Žrtvama se njihova ljudska prava krše na način da im se ograničava mogućnost kretanja, onemogućava komuniciranje sa obitelji i okolinom, te ih se u takvim okolnostima na različite načine iskorištava. Žrtve trgovanja ljudima su u najvećem broju slučajeva žene, djeca, a sve češće i muškarci.

 Budući da su najranjivije skupine u trgovanju ljudima mlađe osobe, preventivne su aktivnosti i usmjerene na učenike završnih razreda koji završetkom svojega obrazovanja, u potrazi za poslom, vrlo lako mogu postati žrtve.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju