preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Rad sa strankama

RAD SA STRANKAMA

Zbog epidemiološke situacije stranke se mogu obratiti na telefon 033/725-777, mobitel  099 2326 102, odnosno e-mail: ured@ss-tehnicka-vt.skole.hr  . Ako je dolazak u školu nužan, potrebno ga je najaviti te se pri dolasku pridržavati epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maske) te se na glavnom ulazu škole javiti dežurnoj osobi. 

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 386028
Ovaj mjesec: 1467
Ovaj tjedan: 489
Danas: 2
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježen 8. Tjedan psihologije
Autor: Melita Majurec, 23. 2. 2015.

U okviru obilježavanja 8. Tjedna psihologije koji se u cijeloj Hrvatskoj obilježavao u tjednu 16. do 20. veljače 2015., u Tehničkoj je školi stručna suradnica, psihologinja Melita Majurec održala radionice u sklopu provođenja projekta PREVENCIJA NASILJA U MLADENAČKIM VEZAMA. Radionice su provedene 18. veljače 2015. u vremenu od  14.55 do 16.30 sati u trećem razredu elektrotehničkog programa.


Program PREVENCIJA NASILJA U MLADENAČKIM VEZAMA nastao je realizacijom projekta kojega je vodilo Društvo za psihološku pomoć od 2009.-2011. u suradnji s organizacijom Movisie iz Utrechta  i financijsku podršku MATRA programa Ministarstva vanjskih poslova Nizozemske i Grada Zagreba te u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. 

 

Ideja vodilja sve četiri održane radionice bila je da ni pod kojim uvjetima u bliskim odnosima nasilje nije prihvatljivo i da za njega nema opravdanja.

 

U prvoj radionici „Sanjam dobru vezu“ cilj je bio osvijestiti očekivanja, uvjerenja i rodne stereotipe o ljubavnim vezama i partnerskom odnosu te usvojiti osnovna znanja o kvalitetnoj vezi i pravima u ljubavnoj vezi. U drugoj radionici „Otvorenih očiju“  radilo se na prepoznavanju različitih vrsta nasilja i pritisaka u mladenačkim vezama, uzrocima nasilnog ponašanja te posljedicama podnošenja nasilne veze. U  sljedećim radionicama  „Moje želje i moje granice“  te „Kako prijatelji mogu pomoći“  pokazalo  se koliko je važno znati izraziti svoje želje i potrebe, postaviti granice i koristiti pregovaranje kao konstruktivni način rješavanja sukoba te koliko je važno znati da je u redu potražiti pomoć kad se osoba nalazi u nasilnoj vezi.

U radionicama je sudjelovao 21 učenik  koji su svojim aktivnošću doprinijeli odličnoj atmosferi u kojoj smo svi ponešto naučili.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju