preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Rad sa strankama

RAD SA STRANKAMA

Zbog epidemiološke situacije stranke se mogu obratiti na telefon 033/725-777, mobitel  099 2326 102, odnosno e-mail: ured@ss-tehnicka-vt.skole.hr  . Ako je dolazak u školu nužan, potrebno ga je najaviti te se pri dolasku pridržavati epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maske) te se na glavnom ulazu škole javiti dežurnoj osobi. 

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 405961
Ovaj mjesec: 4547
Ovaj tjedan: 528
Danas: 18
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Riječ i slika kao oružje mira
Autor: Ivana Vlaisavljević, Tanja Kolar, 7. 6. 2021.


Čitajući ulomake iz antiratnog romana Johnny je krenuo u rat  Daltona Trumboa, gledajući istoimeni film i  slušajući pjesmu One (Jedan) glazbenog sastava Metallice koja je  nadahnuta sudbinom glavnog lika, učenici 2. M usmjereno  su uspoređivali različite medijske tekstove.

Analizirajući kako su u njima prikazane informacije, ideje, stavovi i mišljenja te kako utječu na doživljaj stvarnosti i oblikovanje stavova i vrijednosti složili su se kako sva tri medijska teksta  nedvosmisleno i radikalno osuđuju rat i svako nasilje. Suosjećajući s protagnistom romana i filma koji kroz reminiscencije doživljenih strahota, potpuno unakažen,  ranjen i onesposobljen podsjeća na posljedice ratova.
U nastavku pogledajte kao su se i sami učenici stvaralčki izrazili  u mediju stripa.[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju