preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Rad sa strankama

RAD SA STRANKAMA

Zbog epidemiološke situacije stranke se mogu obratiti na telefon 033/725-777, mobitel  099 2326 102, odnosno e-mail: ured@ss-tehnicka-vt.skole.hr  . Ako je dolazak u školu nužan, potrebno ga je najaviti te se pri dolasku pridržavati epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maske) te se na glavnom ulazu škole javiti dežurnoj osobi. 

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 405961
Ovaj mjesec: 4547
Ovaj tjedan: 528
Danas: 18
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
O posjetu Gradskom muzeju piše Petra Černeli
Autor: Tanja Kolar, 28. 5. 2021.


Na satu engleskog jezika razrednica nam je predložila da bismo mogli posjetiti Gradski muzej Virovitica. Zbog nastale situacije s koronavirusom, nismo imali prilike ići na izlete pa nam se zbog toga prijedlog svima svidio. U muzej nije išao cijeli razred odjednom, već u dvije grupe onako kao smo išli i u školu. Dolaskom u muzej najprije smo izmjerili temperaturu te dezinficirali ruke. Naravno, svi smo morali nositi maske.

 Naš vodič bio je veoma zanimljiv, bilo ga je lijepo slušati i objašnjavao je vrlo detaljno i jasno. Gradski muzej Virovitica ima 3 etaže, od podruma do potkrovlja. Iskreno, nisam mislila da bi moglo biti toliko puno eksponata i to me stvarno ugodno iznenadilo. Prvo smo slušali o drveću i o obradi drva, a bile su izložene i najčešće vrste stabala koje prevladavaju na virovitičkom području. Tamo smo još jednom potvrdili i to da se stari Virovitičani nazivaju Mikeši. Vidjeli smo i razliku između namještaja kod bogatijih i siromašnijih obitelji iz prošlosti. Vodič nam je pričao i o DIP-u (Drvno-industrijsko poduzeće) umjesto kojeg danas imamo Tvin. U muzeju smo imali prilike vidjeti i narodne nošnje koje su prije odijevali ljudi sa sela, a koje se danas koriste za folklor. Saznali smo i da Hrvatsko pjevačko društvo Rodoljub na području Virovitice djeluje već 141 godinu, a osnivač tog društva bio je Đuro Žakić. Vidjeli smo i arheološku baštinu ovoga kraja čiji su vrlo dobro očuvani ostaci otkriveni na područjima Špišić Bukovice, Jasenaša, Suhopolja …

Bilo je tu još dosta toga, ali smatram da bi najbolje bilo kada biste i sami posjetili muzej. Mislim da stvarno vrijedi otići razgledati i naučiti nešto više o našoj lijepoj Virovitici i okolici.

                                                                Petra Černeli 2. MT

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju