preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Rad sa strankama

RAD SA STRANKAMA

Zbog epidemiološke situacije stranke se mogu obratiti na telefon 033/725-777, mobitel  099 2326 102, odnosno e-mail: ured@ss-tehnicka-vt.skole.hr  . Ako je dolazak u školu nužan, potrebno ga je najaviti te se pri dolasku pridržavati epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maske) te se na glavnom ulazu škole javiti dežurnoj osobi. 

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 386028
Ovaj mjesec: 1467
Ovaj tjedan: 489
Danas: 2
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan hrvatske glagoljice
Autor: Tanja Kolar, 23. 2. 2021.

Učenici 1. D  pisali su glagoljicom i rješavali natjecateljski kviz na stranicima Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.
Uživajte u njihovim ostvarenjima, kao i u prekrasnoj intrepretaciji Teodore Tašić, 1. M koja krasnoslovi tekst Bašćanske ploče.


Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva je  spomendan Republike Hrvatske koji je Hrvatski sabor službeno proglasio 2019. godine na inicijativu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Odabran je  kao spomen na dan  22. veljače   kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga  – Misal po zakonu rimskoga dvora.

Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta i višestoljetne uljudbe, na temelju kojega smo i danas prepoznatljivi i jedinstveni u Europi i svijetu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju