preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Rad sa strankama

RAD SA STRANKAMA

Zbog epidemiološke situacije stranke se mogu obratiti na telefon 033/725-777, mobitel  099 2326 102, odnosno e-mail: ured@ss-tehnicka-vt.skole.hr  . Ako je dolazak u školu nužan, potrebno ga je najaviti te se pri dolasku pridržavati epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maske) te se na glavnom ulazu škole javiti dežurnoj osobi. 

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 377833
Ovaj mjesec: 1884
Ovaj tjedan: 201
Danas: 60
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana online tribina ''I ja znam, i mene se pita''
Autor: Tanja Kolar, 12. 12. 2020.


U utorak, 8 prosinca 2020., održana je online tribina kao završna aktivnost u sklopu projekta Foruma za slobodu odgoja ''I ja znam, i mene se pita'' - programa osnaživanja učenika i učenica za aktivniju participaciju u školi i lokalnoj zajednici.  Učenice Tehničke škole Virovitica i partnerske škole X. gimnazije ''Ivan Supek''  predstavile su svoje projekte na kojima su marljivo radili od prošle školske godine. Tehničku školu predstavljale su učenice Androniky Mandić, Klara Medved i Lea Jurišić, ravnatelj Ivan Kućan, prof., psihologinja Melita Majurec, prof. i koordinatorice Gabriela Tomljanović, prof. i Ivana Vlaisavljević, prof. koji su detaljno objasnili korake od planiranja, pokretanja i ostvarivanja projekata u školi do prepreka  i nedoumica s kojima su se suočavali tijekom cijelog procesa.

Nakon online fokus grupa i početne edukacije navedene su škole uočile probleme i izazove u školskoj i lokalnoj zajednici osmislilieprojektne ideje koje su uspješno  ostvarene uz pomoć nastavnika i ravnatelja.  Naravno, to su na tribini jasno prezentirali i pokazali kako učenici itekako mogu svojim idejama i kreativnošću biti pokretači promjena i aktivni članovi školske zajednice.

Od dvadeset osam zainteresiranih učenika iz Tehničke škole Virovitica, devet je  učenika izravno sudjelovalo u projektu i to zbog strogih epidemioloških mjera i činjenice da su  zbog toga svi sudionici trebali biti iz istoga razreda.  Tako su učenici 3. M razreda preuzeli projekt i  kao najveći problem u školi identificirali staru školsku kantinu te neiskorišten prostor izvan nje. Osmislili su dvije projektne ideje ''Obnova kantine'' i 'Uređenje vanjskoga okoliša kantine'' te su ih predstavili ravnatelju Ivanu Kućanu, prof. i stručnoj službi škole. Učenici su imali i pomoć nastavnika Jasmine Fijale, dipl. inž. i Dine Davidovića, dipl. inž. koji su  dali svoja stručna mišljenja i prijedloge za ostvarivanje projekata. Nakon manje od dva mjeseca od predstavljanja projektnih ideja, školska kantina je pri kraju obnove, a kavu i prve sendviče očekujemo početkom drugog polugodišta. Isto tako, plan je i uređenje vanjskoga okoliša kantine do početka iduće školske godine. Partnerstvo u projektu financijski je podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 2,550.00 kn.  S obzirom na to da su građevinski i drugi radovi na kantini daleko premašili taj iznos, škola je uz potporu osnivača Virovitičko-podravske županije u cijelosti osigurala sredstva za dovršetak projekta.

Čestitamo svim učenicima i nastavnicima  koji su svojim prijedlozima, idejama  i savjetima  pridonijeli pokretanju i realiziranju ovih projekata.  Nadamo se da će ih u budućnosti biti još jer se upravo ovim projektima pokazalo da učenici mogu biti važna karika u školskoj i lokalnoj zajednici te da se njihov glas može i treba čuti.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju